Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

20 February 2010

ZBULOHET SASI MUNICIONIT NË VËRMICË

Vërmicë 19 shkurt 2010- Rreth orës 19:00 në pikën kufitare me Shqipërinë, në Vërmicë, Oficerët Doganor kanë zbuluar sasi të konsiderueshme të plumbave. Furgoni i tipit Ford me targa të Tiranës me udhëtar, tek  po kalonte këtë pikë kufitare, është ndalur nga Oficerët Doganor për kontroll rutinore. Vozitësi i furgonit pohoi që nuk kishte asgjë për të deklaruar. Oficerët filluan një kontroll të brendshme të furgonit, ku në një skaj të furgonit vërehej një valixhe e mbuluar me xhaketë. Pas hapjes së  valixhes u zbulua se kishte plumba të pistoletës. Vozitësi deklaroi që “kjo valixhe ishte e një pasaxheri i cili kishte ikur  pak me herët nga furgoni”. Me ç’rast, Oficeret Doganor lajmeruan Policinë për hetim të mëtutjeshëm të këtij rasti Sasia e plumbave te zbuluar ishte afro 900 cope te kalibrit 7.62, e tërë kjo sasi ishte konfiskuar dhe iu dorezua Policise Kufitare