Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

18 June 2012

ZBULOHET SASI E KONSIDERUESHME E BARNAVE GJATË TEN

Prishtine 18 qershor 2012- Dogana e Kosovës ka parandaluar një tentim të kontradandimit mallrave, respektivisht të barnave.

Oficeret doganor gjatë patrullimeve rutinore kanë pas dyshime se një veturë e parkuar në një restorant në rajonin e Mitrovicës mund të ketë mallra të kontrabanduara. Në bashkëpunim edhe me policinë e Kosovës është bërë kontrollimi i veturës nga jashtë ku janë parë indikacione se vetura ka mallra në brendi të saj. Pronari i veturës nuk është arritur të gjendej, kështu që vetura është tërhequr dhe vendosur ne terminalin doganor të Mitrovicës.

Pas hapjes së veturës në terminalin doganore është bere kontrollimi i veturës dhe është gjetur një sasi e konsiderueshme e barnave. Sasia e përgjithshme është si në vijim:

 1. 6890 paketime x 30 tableta (lloji: Aspirin)

Vlera e këtyre mallrave ende nuk është përcaktuar, mallrat dhe automjeti janë konfiskuar, rasti në fjalë i është dorëzuar komisionit për kundërvajtje Doganore për procedure te mëtejme.

Barna.JPG