Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

15 December 2011

ZBULOHEN MBI 7000 FISHEK

Vërmicë, 14 dhjetor 2011 mbrëmë në pikën kufitare të Vërmicës, oficerët Doganore dhe policia e Kosovës zbulojnë sasi të konsiderueshme të municionit.

Rreth orës 17:00 përderisa po hynte në Kosovë përmes kësaj pike kufitare, vetura e markës BMW me targa RKS, është ndalur nga oficeret Doganor për kontroll detal. Në veturë kanë qenë dy shtetas kosovar. Kjo veturë e lartcekur është selektuar për ekzaminim nga zyrtari i doganës në bashkëpunim me policinë.  Pas kontrollit të tërësishëm brenda veturës oficerët nuk kanë gjetur asgjë por kjo nuk ka shuar dyshimet për shkak të peshës së madhe dhe presionit në goma. Vetura posedonte sistem të lëvizjes me gaz (propan-butan) dhe me benzinë. Gjate ekzaminimit me anë të fibroskopit në rezervuarin e benzinës janë vërejtur disa fishek, ku pas hapjes se tij është konstatuar se i tërë rezervuari ka qene i mbushur me municion për AK-47.

Sasia totale e fishekëve të zbuluar 7572 fishekë për AK-47 të kalibrit 7,62 mm.  Personat e involvuar menjëherë janë arrestuar nga Policia e Kosovës pasi kanë shkaktuar vepër penale sipas nenit 274, pika b, te KDAK-ës.

CIMG0384.JPG