Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

22 February 2013

ZBULOHEN DERIVATE TE NAFTËS NË MITROVICË

Mitrovicë 21 shkurt 2013 – Në Mitrovicë Oficërt Doganore parandalojne sasi te konsiderueshme te derivative te naftes, gjate tentimit te kontrabandimit

Njesitet antikontrabande te Doganes se Kosoves gjate patrullimit ne rajonin e Mitrovices, kane verejtur nje automjet te dyshuar I cili gjendej I parkuar ne lagjen Shipol te Mitrovices, saktesisht afer Shkolles fillore Fazli Grajqevci

Me pas Oficeret Doganore kane kerkuar pronarin e automjetit te tipit WV, per te cilin as baneoret perreth nuk ishin ne dijeni se I kujt eshte. Pas insistimit te Oficereve Doganore dhe te Policise, eshte paraqitur pronari I automjetit, I cili eshte detyruar ta hap automjetin ne te cilin gjate kontrollit eshte zbuluar nje rezervuar post-fabrikant.

Me pas pronari I automjetit eshte derguar ne Terminalin Doganore ne Mitrovice, I cili ishte ne percjellje te Doganes dhe Policise

Me te arritur ne Terminal, Oficeret Doganore kane filluar me kontroll detale te automjetit, me c’rast kane  zbuluar sasi te derivative te naftes rreth 770 litra. Pronari I automjetit nuk posedonte asnje deshmi mbi pagesen e detyrimeve importuese, dhe si I tille konsiderohet I kontrabanduar.

Sasia e derivative eshte konfiskuar nga oficeret Doganore, dhe lidhur me rastin ne fjale eshte inicuar kundervajtje Doganore.

Lusim te gjithe qytetaret qe te bashkepunojne me institucionet ne luftiminin e dukurive negative ne vend, duke i lajmeruar rastet e dyshimta ne numrat 038 540 350 dhe 045 540 350.

IMG_1026-3.jpg