Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

28 October 2009

ZBULOHEN ARMË NË AEROPORT

Prishtinë 27 tetor 2009- Në degën doganore Aeroport rreth orës 21:45 oficerët doganor kanë zbuluar dy pushkë gjuetie, municion si dhe paisje speciale për bartje të armëve

Gjatë kryerjes së kontrollit të udhëtarëve të sapo arritur në Kosovë, me hyrje në kanalin e gjelbërt udhëtari në fjalë dëshmon që nuk kishte asgjë për të deklaruar për doganë. Mirëpo oficerët pas një kontrolli rutinor kanë zbuluar këtë sasi të mallit: 

  •  Pushkë gjuetie-gjysmë automatike – Tipi Remington
  •  Pushkë gjuetie-mekanike – Tipi Remington 
  •  SY OPTIK  – Tipi Simmons
  •  SY OPTIK  – Tipi Tasco
  •  Një pako speciale për bartjen e armëve
  •  Municion – Kalibri 7.62mm, 192 copë
  •  Një karikator
  •  Katër rrethatore për bartjen municionit

Armët dhe municioni i zbuluar, është konfiskuar nga Dogana, ku bashkë me dokumentet përcjellëse i dorëzohet Policisë Kufitare për procedim të mëtutjeshëm.