Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

27 January 2010

VAZHDON EDHE ME TEJ AKSIONI KUNDËR EKONOMISË JOFOR

  Prishtinë 27 janar 2010, Dogana e Kosovës është duke ndërmarr aksione të vazhdueshëm për kontrollin e tregut dhe konfiskimin e mallërave të dyshimta. Gjatë dy ditëve të fundit kemi ndërmarr kontrollë ndaj kompanive të ndryshme per verifikim të banderolave në pijet alkoolike, cigare, si dhe verifimkimin e produkteve tjera.     Aksioni është zhvilluar në rajonin e Prishtinës dhe Mitrovicës, ku në këtë aksion njësitë e Doganonës kanë zbuluar sasi të konsiderueshme të pijeve alkoolike pa banderola, dhe me banderola falso. Po ashtu edhe sasi të pijeve energjike – Red Bul, Cigare, sasi çokolade, etj, të gjitha këto të pa kontrolluara.   Mallërat e konfiskuara në këto rajonë janë si në vijim:   

  •   Pije alkoolike me banderola falsë dhe pa banderola ( raki ,verë )        
  •   Birra Heineken        
  •   Çokollatë         
  •   Red Bull –pije energjike        
  •   Cigare   

 E tërë sasia e zbuluar është konfiskuar kurse hetimet mbi falsifikimin e banderolave dhe prodhimin e këtyre pijeve gjegjësisht, mallërave të kontrabanduara, janë duke vazhduar.     Aksioni i tille ende është duke u zhvilluar përfshirë teritorin e Kosovës, andaj Dogana e Kosovës i bënë thirrje të gjithë qytetarëve të Kosovës të mos konsumojnë pije alkoolike pa banderola sepse përveç që shkaktojnë humbje në taksa për buxhetin e Kosoves gjithashtu janë të prodhuara ilegalisht dhe në menyrë të pakontrolluar.