Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

21 October 2013

VAZHDON AKSIONI I DOGANËS PËR PARANDALIMIN E KONTR

 

Prishtinë 21 tetor 2013,-  Gjatë dy ditëve të kaluara Dogana e Kosovës në bashkëpunim edhe me Policinë e Kosovës ka vazhduar të ushtrojë kontroll intenzive në tërë territorin e Kosovës.

Në rajonin e Mitrovicës njësitet Policore si dhe ato të Doganës kanë ndaluar një shtetas të Kosovës i cili kishte tentuar të kontrabandonte mallra të ndryshme nga veriu i Kosovës, pas kontrollit fillestar  ishte ndaluar pasi në furgonin me të cilin udhëtonte ishin gjetur veshmbathje me vlerë të ulët por pas kontrollit detal në pjesën e brendshme të furgonit oficerët doganor arritën të gjejnë një sasi të madhe të thikave (prodhim zviceran) me vlerë afër 1500 euro. Mallrat dhe furgoni menjëherë  janë ndaluar nën mbikëqyrje Doganore.

Gjithashtu njësitet e Doganës kanë arritur të parandalojnë një furgon I cili dyshohet se bartë mallra të kontrabanduar. Njësitet e Doganës dhe Policisë janë vënë në ndjekje të këtij furgoni. Pas ndjekjes vozitësi ka devijuar në rrugë sekondare ku edhe ka braktisur furgonin. Pas kontrollimit të furgonit janë gjetur 2000 litra naftë të ngarkur, njësitet e Doganës kanë kryer ekzanimimet dhe kanë bërë konfiskimin e mjetit si dhe mallrave të kontrbanduara.

Edhe një aksion tjetër është zhvilluar me sukses nga njësitet e Doganës. Gjatë kontrollit të disa prej lokaleve të
lojërave të fatit në Komunën e Junikut ndër to është zbuluar një lokal i këtij bznesi tek i cili nuk kishte asnjë reklam apo mbishkrim. Pas kontrollit të këtij lokali njësitet Doganore kanë zbuluar tre automata të lojërave të fatit të llojit
Apex.

Pas verifikimit të tyre është konstatuar që këta automata janë të palicencuar dhe se pala nuk posedon asnjë dokument që dëshmon pronën. Më pas këta automata janë sekuestruar si dhe janë dërguar në Depo Doganore në Mitrovicë.

Vlera e përgjithshme e konfiskimeve të këtyre aksioneve tejkalon shumën 20 000€. Dogana e Kosovës edhe me tutje do të vazhdoi të punoj në parandalimin e dukurive negative në vend.

IMG_0206.jpg