Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

27 March 2014

TAKIM BILATERAL NDËRMJET DOGANËS SË KOSOVËS DHE AS

 

Prishtinë 27 Mars 2014 – Drejtori i Përgjithshëm i Doganës së Kosovës Lulzim Rafuna vizitoi drejtorinë e Doganës së Malit të zi, ku u prit nga drejtori i përgjithshëm z. Vladan Jokovic.

Dogana e Kosovës vazhdon  bashkëpunimin e ngushtë me Doganën e Malit të Zi me takime të rregullta në mes të dy administratave.

Drejtori i përgjithshëm i Doganës së Kosovës z.Rafuna prezantoi ndryshimet strukturore të cilat e kanë transformuar Doganën e Kosovës në një administratë moderne dhe fleksibile e aftë për tu perballuar me sfidat e kohës.

 

Pikat e diskutimit të sotëm në mes të drejtorëve të përgjithshëm ishin bashkëpunimi bilateral në mes të dy administratave me theks të veqant në përmirësimin e procedurave të qarkullimit të mallrave përmes territoreve të dy vendeve respektive.

Ndër të tjerash në këtë takim u diskutua edhe për eksportet e Kosovës drejt Malit të zi, dhe eksporte nga Mali i zi për në Kosovë. Shkëmbimi eletronik i të dhënave ishte ndër temat ku u theksua se, nga ky shkëmbim të dyja vendet parandalojnë edhe luftimin e kontrabandës së mallrave dhe evazionit fiskal.

Foto.jpg