Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Statistikat e mbledhjes së akcizës në duhan dhe lojëra të fatit

Lajme

08 May 2016

Statistikat e mbledhjes së akcizës në duhan dhe lojëra të fatit

 

Prishtinë 8 maj 2016 – Mbledhja e akcizës nga ana e Doganës është duke tejkaluar projeksionet, mbledhja adekuate, luftimit i kontrabandës dhe evazionit fiskal janë faktorët kryesorë që kanë ndikuar. Në vijim është paraqitur importi i cigareve për periudhën janar-prill 2015/2016 krahasuar për secilin muaj.

 

Në tabelë është statistika që tregon rritjen e  importit në raport me vitin e kaluar. Importi dhe të hyrat janë rritur me mbi  11 milion ose 40% me shumë se viti i kaluar. Derisa totali I mbledhjes së akcizës ne import të cigareve është 37.3 milion euro.

 

Derisa tek lojërat e fatit kemi arritur qe secilin muaji të këtij viti të mbledhim afër një milion pra deri tani kemi mbledhur mbi 4 milion euro, gjithsesi se vlen të theksohet se aksionet e shpeshta të ndërmarra nga Dogana kanë rezultuar me konfiskime dhe disiplinim të operatorëve me lojëra të fatit sepse vetëm në muajt e parë të këtij viti janë konfiskuar mbi 300 pajisje për lojëra të fatit.

 

Ne ftojmë qytetarët të lajmërojnë raste e dyshimta pasi duke ndihmuar doganën ndihmojnë në zhvillimin e vendit dhe krijimin e një të ardhme më të sigurt.  Numrat për thirrje janë 0800 50 095 (pa pagesë), me mesazhe përmes 50 095 (pa pagesë) ose përmes postës elektronike në  lajmro@dogana-ks.org.

 

13087919_1241588789206543_734317152571466994_n_483802.png