Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

16 June 2021

Skanerat e Doganës zbulojnë mallra të fshehura

Prishtinë  16 qershor 2021 sot në orët e mëngjesit oficerët doganor parandaluan kontrabandimin e mallrave të ndaluara. 

Në Aeroportin ndërkombëtar “Adem Jashari” oficerët doganor kanë ndaluar për kontroll një udhëtar, i cili ka kaluar në kanalin e gjelbër dhe është selektuar për kontroll. Pas imazheve të skanimit të cilat kanë detektuar mallra të ndaluara është kërkuar edhe kontrolli fizik i valixhes dhe gjatë kontrollit fizik të valixhes është hasur në mallra të ndaluar. Për arsye të natyrës së mallrave  duke konsideruar se malli i gjetur në valixhen e udhëtarit hynë në kategorinë e mallrave të ndaluara për import, pa leje përkatëse  dhe i njëjti nuk është deklaruar nga udhëtari. Konform procedurave rasti i është dorëzuar policisë.  

Në vijim gjeni përshkrimin e mallit të ndaluar:

  1. Dylbi për armë të markës – 2 copë;
  2. Laser për armë – 5 copë;
  3. Dylbi të markës  – 1 copë;
  4. Këmbë për armë  – 1 copë;
  5. Shigjetë harkore   – 1 copë;
  6. Laser për centrimin e armës – 3 copë;
  7. Aksesore për armë gjuetie – 3 copë;
  8. Mbajtëse e revoles – 1 copë;
  9. Mbajtëse e armës dhe karikatorit – 1 copë

12