Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Konfiskimet

27 September 2011

Shkatërrohet malli që shkel të drejtën e pronësisë

Me kërkesën e bartësit të së drejtës, sot më datë 27.09.2011, në DD Vërmica, shkatërrohet malli (topa sporti) i markës tregtare “NIKE”, te konfiskuara nga Dogana e Kosovës, për të cilat është konstatuar se shkelin të drejtën e pronësisë intelektuale.

Sasia e mallit që iu nënshtruar shkatërrimit sot është 600 copë dhe vlere përreth 1500 euro.

Dogana e Kosovës me anë të kësaj komunikate, prapë njofton qytetarët dhe komunitetin e biznesit, se ka fuqi ligjore që të ndërmerr veprime për mallrat që shkelin të drejtën e pronësisë intelektuale.

Gjithashtu, inkurajohen bartësit e së drejtave që të aplikojnë në doganën e Kosovës për kërkesën për veprim, me qëllim që të mbrohet biznesi i tyre legal nga konkurrenca e pandershme.

IMG_2270.jpg