Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

28 June 2008

SHËRBIMI DOGANOR I UNMIK-ut MBËSHTETET NGA TRUPAT

Prishtinë 28 Qershor 2008 . Shërbimi Doganor  është duke u mbështetur nga Trupat e KFOR-it në një operacion që po vazhdon për të ngushtuar rrjetin e aktiviteteve ilegale dhe operimeve kontrabanduese në Kosovë. 50 Zyrtar doganor të cilët punojnë në njësitn e anti-kontrabandës janë të mbështetur rregullisht nga Trupat e KFOR-it dhe kanë arritur disa suksese të rëndësishme.
Në dy vitet e kaluara SHDU dhe KFOR kanë stopuar shumë raste të kontrabandimit të cigareve dhe karburanteve dhe sasia e mallrave të konfiskuar është mbi  1 milion Euro.
 
Që nga zbarkimi në Kosovë i Policisë Ushtarake Mbretërore nga Batalioni Anglez i dislokuar në Jug të Mitrovicës, ata janë duke bashkëpunuar me zyrtarët e SHDU-s për t’i rritur aftësitë e tyre. KFOR-i  është duke mbështetur SHDU-n që nga fillimi i saj dhe ky bashkëpunim është jetik.

“Puna me KFOR-in na ofron një mjetë të jashtëzakonshëm i cili do të na ndihmon neve për të rritur zbatueshmërin tonë dhe  për t’u kundërvënë kontrabanduesve”, ka thënë Adriatik Stavileci – Zëdhënës i SHDU-së. “Për kontrabanduesit atje, mos e nënvlerësoni gatishmërinë e Doganës dhe KFOR-it për të stopuar aktivitetet e tuaja”.
 
“Kur neve kemi KFOR-in duke punuar përkrah Doganës, njerëzit të cilët i ndalim dhe zyrtarët doganor ndihen më të sigurt”.