Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

04 September 2010

SHËNOHET 11 VJETORI I THEMELIMIT TË DOGANËS

Prishtinë 3 shtator 2010-. Sot me një ceremoni modeste në ambientet e Drejtorisë së Doganës u shënua 11 vjetori i themelimit të Doganës.

Dogana e Kosovës gatë këtyre 11 viteve të kaluara ka bartur barrën kryesore për financimin e buxhetit të Kosovës, ku që nga themelimi i saj e deri më sot ka derdhur në buxhetin e Kosovës 4,7 miliard euro të grumbulluara nga taksave kufitare.

Drejtorin I përgjithshëm me këtë rast falënderojë stafin për angazhimin e dhëne gjatë këtyre viteve duke I inkurajuar që të vazhdohet kjo punë, me qëllim të arritjes së nivelit të një organizate moderne shembull për vendin dhe regjionin.

Dogana e Kosovës vjel rreth 65% e të hyrave të Buxhetit Kosovës me një mesatare të investimit publik prej 0,01 cent për çdo 1 euro të mbledhur.