Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

07 July 2016

Shefi i EULEX viziton Doganën e Kosovës

 

Prishtinë 7 korrik 2016 – Drejtori i Përgjithshëm i Doganës z. Lulzim Rafuna priti në orët e pasdites Ushtruesin e Detyrës së Shefit të EULEX z. Bernd Thran. Kjo vizitë shërben për të njoftuar EULEX me arritjet e doganës gjatë viteve të fundit ku Dogana e Kosovës është shndërruar në një model për agjensionet e tjera.

Me këtë rast drejtori i përgjithshëm theksoi “Reformat e ndërmarr gjatë dy viteve të fundit kanë rezultuar shumë të suksesshme dhe kanë ndikuar direkt në performacën e jashtëzakonshme dhe në të hyrat e mbledhur nga Dogana, derisa tanimë ne jemi mbi 70 milion euro më shumë se viti i kaluar apo 17% më shumë. Gjithashtu dogana ka bërë progres të jashtëzakonshëm në përmirësimin e klimës së biznesit duke krijuar mundësi të barabarta dhe lehtësuar shumë procedurat doganore për bizneset legjitime, ky sukses nuk do të arrihej pa bashkëpunimin me EULEX i cili gjatë gjatë këtyre viteve ka qenë me mandat të caktuar në Doganën e Kosovës”.

 

Nga ana tjetër z. Thran  vlerësoi zhvillimet e Doganës dhe shprehu gatishmërinë për të vazhduar me bashkëpunimin në kuadër të rolit të ri të EULEX në Kosovës.

 

 

 

ft2_23508.JPG