Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

05 July 2012

QEVERIA AMERIKANE VAZHDON TË DHUROJË PAJISJE PËR D

Prishtinë 5 korrik 2012.-, Sot në Drejtorinë e doganës është mbajtur ceremoni solemne, ku përfaqësues të lartë të ambasadës amerikane kanë dhuruar pajisje për Doganën dhe Policinë e kufitare të Kosovës.

Pajisjet e dhuruara nga Ambasada Amerikane nëpërmjet programit të tyre EXBS janë pajisje për kontrolle te specializuara si dhe pajisje tjera të cilat mundësojnë njësitet e doganës parandalimin e kontrabandës dhe futjen e mallrave ilegale në Kosovës.

“Qeveria amerikane në vazhdimësi është duke e ndihmuar doganën e Kosovës, ku deri tani përmes projektit EXBS ne kemi përfituar pajisje me vlerë afër 1 milion euro. Këto pajisje kanë ndihmuar që të dyfishohet numri i zbulimeve të mallrave të ndaluara. Donacioni i sotëm edhe më tej do të lehtësoj punën e oficerëve tanë dhe do të vështirësoj punën e kontrabandistëve. Falenderojmë qeverin amerikane për ndihmën e vazhdueshme” . – tha me ketë rast zt. Naim Huruglica Drejtori i përgjithshëm.

Ushtruesja e detyrës se zëvendës ambasadorit znj. Dana Brown ndër të tjera tha “Jam e lumtur sot të shënoj donacionin e radhës nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ne shpresojmë që pajisjet e reja do të ndihmojë zyrtarët e doganave dhe të kufijve të Kosovës  për të bërë punën e tyre në mënyrë efektive dhe të mirë”.  

 

dONACIONI_aMERIKAN.JPG