Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

P.K.K. Qafa e Morinës

Qafa e Morinës gjendet njëzet e dy kilometra larg nga qyteti i Gjakovës dhe është kalim kufitar me Republikën e Shqipërisë.

Orari i Punës në Qafën e Morinës sipas UA 03/2006:

•    Nga 1 prill – 30 nëntor 08:00- 20:00 ( edhe gjatë vikendeve)
•    01 dhjetor – 31 mars 08:00 – 19:00  ( edhe gjatë vikendeve)

Qarkullimi i udhëtarëve : 00:00 – 24:00.

Te gjitha mallrat komerciale do të zhdoganohen nga oficierët sipas procedurës së shkurtuar. Importuesit (personat fizikë) duhet të jenë të gatshëm që tagrat doganore t’i paguajnë me kesh. Ky vendkalim kufitar ka filluar punën sipas UA nr.2003/1, më 1 Maj 2003 me orar të kufizuar.