Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

22 April 2022

Parandalohet kontrabandimi i 13000 litrave etanol

Drenas, 22 prill 2022. Oficerët e Doganës sot kanë arritur të parandalojnë një kamion i cili trasportonte 13440 etanol (alkooh 96%).  

Pas informatave të siguruara përmes rrugëve operative njësitet anti-kontrabandë të Doganës së Kosovës kanë arritur të identifikojnë dhe ndalojnë një kamion të dyshuar i cili vinte nga Mitrovica. Me këte rast është arritur të parandalohet kontrabandimi i 13440 litra Alkool koncentrat 96% Etanol me vlerë prej 23,923.20€ (me origjinë nga Serbia). Derisa shmangiet nga detyrime Doganore të llogaritura për këtë rast janë 83,253.27 Euro.

Lidhur me këtë rast është njoftuar Prokuroria Themelore në Prishtinë dhe me urdhër të Prokurorit kujdestar i dyshuari është intervistuar dhe pas intervistimit është dërguar në mbajtje. Malli i kontrabanduar është sekuestruar.

Dogana e Kosovës në bashkëpunim me autoritetet kompetente do të vazhdojë të ushtroj kontrolla në kuadër të realizimit të detyrave dhe përgjegjësive të saj, me qëllimin e vetëm parandalimin e veprimtarive ilegale në të gjithë territorin e Republikës së Kosovës. Dogana e Kosovës fton qytetarët të njoftojnë secilin rast të sjelljes jo etike të zyrtarëve doganor në numrin e telefonit 080050095.

alkohol 3