Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

27 December 2021

Parandalohet kontrabanda përmes autobusit

Merdare 27 dhjetor 2021 oficerët doganor kanë parandaluar kontrabandimin e mallrave përmes pikës kufitare të Merdares në një autobus të linjave nderkombëtare.

Oficerët doganor në pikë kalimin kufitar të Merdares kanë ushtruar kontroll në një autobus ku edhe kanë arritur të parandalojnë një sasi të konsiderueshme të mallrave të cilat barteshin  nga një prej udhëtarve. Sasia e mallrave tregon qartë synimin për rishtije duke tentuar të shmangë taksat doganore.

Mallrat e zbuluara ishin kozmetike mbi 20 kilogram, qanta si dhe aksesore për telefona mobil. Mallrat iu janë nështruar konfiskimit të menjehershëm si dhe ndaj personit përgjegjës është inicuar procedura për kundërvatje doganore.

PHOTO-2021-12-26-14-50-38 (2)