Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

19 November 2014

Parandalohet kontrabanda në veri

Jarinje 10 Nëntor 2014 – Oficerët e Doganës së Kosovës gjatë orëve të vona të mbrëmjes mes 8 dhe 9 nëntor kanë arritur të parandalojnë futjen ilegale të një sasie të duhanit. Oficerët doganor gjatë kontrollimit të një autobusi i cili ishte i mbushur me udhëtar kanë arritur të gjeni sasi të konsiderueshme të cigare të cilat ishim fshehur në pjesët e ndryshme të autobusit.

Sasia e kapur e duhanit ishte afërt 30.000 copë. Kurse llojet e duhanit ishin Marlboro, Parlament, Chesterfield, Montecarlo etj.   Tërë sasia është konfiskuar si dhe është shqiptuar gjoba për drejtuesi e autobusit.

Dogana do të vazhdoj me kontrolle të shpeshtuara ashtu që të sigurohet se taksat importuese janë të paguara për të gjitha mallrat të cilat tregtohen në Republikën e Kosovës, prandaj ftojmë qytetarët që të përkrahim Doganën e Kosovës përmes informatave për korrupsion dhe kontrabandë përmes 0800 50 095.

IMG_2839_390094.JPG