Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

05 November 2013

PARANDALOHET KONTRABANDA ME TJEGULLA

 

Prishtinë 5 nëntor 2013, Dogana e Kosovës dje ka zhvilluar një aksion në magjistralen Zubin Potok – Mitrovicë. Në orët e pasdites dy maune me targa të Serbisë kanë tentuar të futen ilegalisht, këto dy maune nuk kanë ndaluar që nga momenti i hyrjes në pikat kufitare në asnjërin terminal.

Dogana e Kosovës përmes njësive të saj operative ka vërejtur se maunat kanë devijuar rrugën dhe kanë vazhduar në magjistralen për në drejtim të Skenderaj. Njësit e anti-kontrabandës kanë reaguar duke arritur të ndalnin këto dy maune me dyshimin se nuk janë kryer obligimet Doganore dhe kanë tentuar të kontrabandohen.

Në të dy maunat janë gjetur 52 paleta me tjegulla 4 paleta me kulmarë. Kompania ka prezantuar fatura të blerjes së brendshme por që të cilat pas verifikimit nuk korrespondonin me gjendjen reale pasi është verifikuar se maunat në fjalë kanë hyrë në Kosovë përmes Pikë kalimit kufitar Bërnjak.

Njësitet e Doganës kanë konfiskuar mallrat, iniciuar procedurën kundërvajtje si dhe në këtë rast janë konfiskuar edhe maunet të cilat bartnin mallrat e kontrabanduara. Dogana e Kosovës ka filluar hetimet lidhur me këtë rast pas konsultimit me prokurorin e shtetit.

 

20131104_181752.jpg