Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

30 April 2013

PARANDALOHET KONTRABANDA ME CIGARE

Njësitet e Doganës pas një hetimi disa mujor, kanë arritur të zbulojnë një rrjet të kontrabandimit të cigareve nga PX i KFOR-it. Me kontrabandimin direkt të duhanit, janë marrë stafi lokal i punësuar në kampin e KFOR-it  në Maxhunaj komuna e Vushtrrisë.

Gjatë vikendit njësitet e Doganës kanë nisur  operacionin  i cili ka rezultuar me kapjen e 3 personave të punësuara në KFOR në bazën ushtarake në Maxhunaj si dhe 2 të punësuar në PX të KFOR-it

Pas hetimeve disa mujore të personave në fjalë, Oficerët Doganorë kanë zbuluar që janë të involvuar në kontrabandën me cigare nga shitoret e PX te KFOR-it.

Me urdhër të prokurorit publik oficerët Doganorë kanë kryer bastisje në një shtëpi të dyshuar ku edhe janë gjetur cigare në sasi prej 305 kutija me nga 20 pako, prej të cilave 236 kuti janë kontrabanduar në natën e aksionit.

Pas marrjes në pyetje, personat e dyshuar kanë pranuar se kanë kontrabanduar cigare me qëllim të përfitimit përmes shitjes së tyre.

E tere sasia e zbuluar është konfiskuar, po ashtu edhe dy vetura qe janë përdorur për kontrabandë te cigareve. Ndaj personave të involvuar është iniciuar procedura në gjykatën përkatëse. 

Në këtë aktivitet kontrabandues, nuk ka oficer të KFOR-it të implikuar, dhe se KFOR-i Francez është duke e përkrahur procesin e mëtejmë hetimor. 

 

small.jpg