Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

05 June 2008

Parandalohet kontrabanda e Telefonave MobilË

Prishtinë, 2 maj 2008 – Njësitë e Shërbimit Doganor, respektivisht  dega doganore në Vermicë ka konfiskuar sasi të konsiderueshme të telefonave mobilë të cilët ishin fshehur në pjesën e pasme të një automjeti.  
Oficerët e Shërbimit Doganor së bashku me policinë kufitare gjatë ushtrimit të kontrollit në automjetet të cilat vinin në drejtim të Kosovës kanë zbuluar këtë kundërvajtje. Në pjesën e pasme të automjetit (pick-up) është zbuluar një tapiceri e dyfishtë ku edhe kanë qenë këto mallra të padeklaruara në sasi të konsiderueshme. 

Më poshtë është dhënë sasia e konfiskuar e telefonave mobilë:           

  • Nokia 1600           207 copë
  • Nokia 1208           136 copë
  • Nokia 2610             30 copë
  • Nokia 2310             85 copë
  • Nokia 1112             12 copë
  • Nokia 1200             20 copë
    Totali                     490 copë    

Supozohet se vlera e përgjithshme e këtyre pajisjeve është mbi 10.000 euro. Malli është sekuestruar deri në përfundim të procedurës së mëtutjeshme.

DSC00601.JPG