Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

13 October 2009

PARANDALOHET KONTRABANDA E TELEFONAVE MOBIL

      

 

 

 

 

 

 

Prishtinë, 12 tetor 2008 – Njësitë Doganës së Kosovës, respektivisht  dega doganore në Aeroport ka konfiskuan sasi të konsiderueshme të telefonave mobil të cilët ishin fshehur dy çanta. Oficerët e Doganës së Kosovës gjatë ushtrimit të kontrollit në aeroportin e Prishtinës arritën të gjanin tek një udhëtari i cili vinte nga Zvicra sasi të konsiderueshme të telefonave mobil. Ky udhëtar mbate dy çanta të cilat oficerët doganor fillimisht i skanuan dhe arritën të dallonin se kishte të fshehur diçka në çanta. Pas hapjes fizike të këtyre çantave dyshimet e oficerët u vërtetuan.  

Më poshtë është dhënë sasia e konfiskuar e telefonave mobil:  

  • ·        Nokia 2330                              62 copë
  • ·        Nokia 1209                              10 copë
  • ·        Samsung M610                       129 copë
  • ·        Samsung C270                         21 copë
  • ___________________________________________
  • Totali                                              222 copë 

Supozohet se vlera e përgjithshme e këtyre pajisjeve është mbi 6700 euro. Malli është konfiskuar dhe lënda procedohet më tej në komisionin për kundërvajtje.

 

tel-ne-han.jpg