Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

03 September 2010

PARANDALOHET KONTRABANDA E ARGJENDIT

Prishtine 3 Shtator 2010- Dje në Aeroportin e Prishtinës  Dogana e Kosovës zbuloi një rast, tentim kontrabandimi me argjend. Gjate kontrollit rutinore të udhëtareve që vinin nga Turqia, është ndalur për kontroll një person, shtetas i Turqisë që ishte duke kaluar nëpër vijën e gjelbër.

Pala është përgjigjur qe nuk posedonte asgjë për deklarim, përderisa me futjen e valixhes ne skaner, oficeret doganore zbulojnë valixhja përmbante mallra fshehura.

Pas  hapjes se valixhes identifikohet te ketë bizhuteri të argjendit, po ashtu edhe pas kontrollit trupor të personit në fjalë është zbuluar te ketë të fshehur gurë për bizhuteri. Për gurët e zbuluar pala posedonte një fature me vlerë shumë të ulët e cila nuk përputhej me vlerën e sasisë të zbuluar. Sasia e argjendit të zbuluar është në peshë prej 1.6 kilogramë, ndërsa ajo e gurëve 2.8 kilogram.

Mall i zbuluar konfiskohet menjëherë, ndërsa ndaj personit te dyshuar iniciohet procedure për kontrabandim me mallra si dhe ka filluar hetimet lidhur me këtë rast.