Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

07 November 2013

PARANDALOHEN DISA RASTE TË KONTRABANDIMIT

Prishtinë 7 Nëntor, Dogana e Kosovës ka vazhduar me aktivitet të shtuar luftimin e kontrabandës. Dje janë shënuar disa kundërvajtje doganore të fushave të ndryshme, duke filluar nga kontrabandimi klasik deri tek nënvlerësimi i mallrave.  Vlera e mallrave të konfiskuara është mbi 15.000 euro.

Njësitet e doganës në bashkëpunim me policinë dje kanë zbuluar tentim kontrabandimin e derivative nga Mitrovica veriore tek një pompë e derivateve në Shtime. Pas marrjes së informative operative njësit e doganës kanë bërë bllokimin e pompës ku edhe janë kapur gjatë procesit të zbrazjes së derivative të kontrabanduara.  Me të arritur ne vendngjarje te pompa e derivateve janë bllokuar dy furgona të cilët kishin të ndërtuara në brendi depo post fabrikant për transportin e derivateve. Sasia e kapur e derivateve ishte rreth 2000 litra, Dogana ka konfiskuar automjetet dhe derivatet si dhe ka iniciuar procedurën kundërvajtëse. Rasti ka vazhduar për hetime të mëtejme.  

Në një rast tjetër në pikëkalimi kufitar të  kufitar të Vërmicës, oficerët doganor kanë arritur të gjenim duhan në një furgon. Mbi 25 kg duhan i përpunuar ishte fshehur mbas ulëses se shoferit. Rasti në fjalë është proceduar për kundërvajtje si dhe duhani i është nënshtruar konfiskimit.

Kurse në terminalin doganor të Ferizajit oficerët doganor gjatë kontrollimit të mallrave të tekstilit me origjinë kineze kanë hasur në një nën-deklarim të vlerës së mallrave. Vlera e deklaruar e mallrave ishte afër 5000 dollar amerikan kurse pas kontrollimeve dogana ka vërejtur se vlera reale e mallrave ishte afër 15000 dollar. Me këtë rast kompania ka shkaktuar kundërvajtje doganore të sanksionuar me nenin 276 të Kodit doganor dhe akcizave të Kosovës.

DSC03179.JPG