Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

25 August 2008

OPERACION NË PIKËN E SHITJËS SË DERIVATEVE

Prishtinë – Mitrovicë, Sot në njërën prej pikave të shitjes së derivateve në magjistralen Prishtinë – Mitrovicë njësitë antikontrabandë të shërbimit doganor në bashkëpunim me Policinë e Kosovës njësiti i krimeve të rënda kanë kapur dy vetura të tipit Golf 3 të cilët kishin nga disa kanistër me derivate, ndërsa vetura e tretë e tipit të njëjtë kishte ikur nga vendi i ngjarjes, dhe ndërkohe është ndalur nga Policia.

Pas kontrollit  është vërejtur se në këtë pikë shitje bëhet mbledhja e derivateve të kontrabanduara me vetura të vogla, pasi që është gjetur edhe një sasi tjetër e derivateve të vendosur në disa bidonë (rreth 700 L)

Sasia e derivateve të konfiskuara në këtë operacion deri tani është 1.360 lit.  Njësitë hetuese janë duke u marr me procedurën e mëtejme dhe janë duke zhvilluar hetimet lidhur me ketë rast.