Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

25 June 2013

NËNSHKRUHET MARRËVESHJA E BASHKËPUNIMIT DOGANOR, M

Sot më 25 Qershor 2013, në Rome është nënshkruar Marrëveshja bilaterale për bashkëpunim bilateral Doganor mes Kosovës dhe Italisë. Marrëveshja është nënshkruar nga Drejtori i Përgjithshëm i Doganës se Kosovës z. Huruglica dhe Drejtori i Përgjithshëm i Doganës se Italisë z. GiuseppePeleggi.

Kjo Marrëveshje është një bazë për bashkëpunim juridik në çështjet doganore e cila ka për qellim luftën e përbashkët kundër kontrabandës si dhe shkëmbimin e eksperiencës në gjitha çështjet Doganore. Në këtë takim të dyja palët u zotuan se do të lehtësohet tutje tregtia ndërkufitare dhe luftimi i kontrabandës.

“Italia përfaqëson vendin e 4 si  partnere tregtar e Kosovës dhe ndër shtetet strategjike të EU për luftën e përbashkët te kriminalitetit tej  kufitar” – tha Huruglica i cili po qëndron ne Romë

 

Kjo është Marrëveshja e njëmbëdhjetë(11) ndërkombëtare që Dogana e Kosovës nënshkruan me Administratat doganore te vendeve tjera. Marrëveshje qe mundëson një lufte me efikase kundër tregtisë ilegale, e krimit të organizuar dhe shkëmbimit të përvojës së ndërsjellë.

 

2013_IT_KS_02_email_1.jpg