Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

14 February 2014

NË RAJONIN E MITROVICËS RRITEN TË HYRAT PËR 22%

Mitrovicë 14 shkurt 2014 – Sot në drejtorinë Rajonale në Mitrovice është mbajtur konferencë për media, me ç’rast janë prezantuar zhvillimet, të arriturat dhe sfidat e kësaj Drejtorie.

Udhëheqësi i Drejtorisë Rajonale në Mitrovicë z. Bashkim Arifi fillimisht ka prezantuar ri strukturimin e Doganës. Funksionalizimi i kësaj strukture ka lehtësuar bashkëpunimin me biznese, pasi që tani çdo procedurë mund të kryhet nëpër drejtoritë rajonale, ashtu që bizneseve nga rajoni i Mitrovicës iu mundësohen te gjitha shërbimet dhe lehtësirat Doganore me shpenzime sa më të ulëta.

Që nga fillimi i këtij viti në regjionin e Mitrovicës dukshëm ka ngritje të rezultateve pozitive. Me fillimin e funksionalizimit të pikave Bërnjak dhe Jarinje si ne çdo pike tjetër, vërehet rënie e madhe e kontrabandës. Si indikacion i kësaj është rritja e dukshme e të hyrave në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Në tabelën e më poshtme mund të shihni krahasimet mes vitit 2014 dhe 2013 për periudhën e njëjtë kohore 01.01. deri 10.02.2014

Dega Doganore

Periudha e inkasimit te hyrave

Totali i te hyrave

ZBD Mitrovica

01.01.2014-10.02.2014

              2,029,447.72

Bërnjak

01.01.2014-10.02.2014

                    19,908.79

Jarinje

01.01.2014-10.02.2014

                 210,087.41

 

Totali për 2014

              2,259,443.92

Mitrovica Terminal

01.01.2013-10.02.2013

              1,848,899.84

 

Totali për 2013

              1,848,899.84

 

410,554.08

               

Rritja e të hyrave në vitin 2014 është për 22% më e lartë se viti paraprak, respektivisht 410,554.08 euro.

 

DSC04742.jpg