Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

01 December 2011

NË NJË OPERACION TË PËRBASHKËT ARRESTOHEN SHTATË T

Në një operacion të përbashkët të Policisë së Kosovës dhe Doganës së Kosovës konfiskohen mbi 25 kg substancë narkotike që dyshohet të jetë heroinë dhe arrestohen shtatë të dyshuar

Departamenti kundër krimit të organizuar të Policisë së Kosovës, respektivisht Drejtoria e hetimit të trafikimit me narkotikë në bashkëpunim të ngushtë me Doganën e Kosovës përmes rrugëve operative kanë arritur të marrin informacione në lidhje me disa persona të dyshuar të cilët merren me trafikim të substancave narkotike.

Informacioni i pranuar është analizuar dhe janë marrë një varg masash hetimore me qëllim të verifikimit të informacionit , sigurimit të provave dhe arrestimit të personave të dyshuar të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.

Bazuar në këto informacione dhe nga të gjeturat e hetimeve, dje (29.11.2011) Drejtoria e hetimit të trafikimit me narkotikë në bashkëpunim me Doganën e Kosovës kanë realizuar një kontroll në pikë kalimin kufitar të Hanit të Elezit ku gjatë këtij operacioni është bastisur një autobus i linjës Stamboll – Prishtinë (Turqi, Bullgari, Maqedoni, Kosovë) ku gjatë bastisjes janë gjetur dhe konfiskuar mbi 25 kg substancë narkotike që dyshohet të jetë heroinë.

Kjo sasi ka qenë e vendosur në 8 valixhe të deklaruara si mallra tekstili. Valixhet  e dyshuara i janë kontrolluar përmes skanerit (X-ray) dhe kontrollit – ekzaminimit manual ku është vërejtur se në pjesën e fundit të valixheve kishte të vendosur diçka të dyshimtë e që rezultoi të ishte sasia e substancës narkotike.

Pas kësaj Policia e Kosovës ka ndërmarrë edhe një varg procedurash hetimore duke bastisur lokacione të ndryshme në Pejë dhe Prishtinë dhe duke arrestuar shatë të dyshuar ( 6meshkuj kosovar shqiptarë dhe një femër).

Gjatë realizimit të kontrollit në shtëpitë e të dyshuarve policia ka gjetur dhe sekuestruar si pjesë e provave materiale këto gjësende:

  • 250 gramë substancë narkotike që dyshohet të jetë heroinë
  • 10.000 lira turke
  • 15.000 euro
  • 3 peshore digjitale
  • 1 llaptop
  • 8 telefona mobil.

Në bazë të vlerësimeve fillestare vlera e përafërt e substancës narkotike të konfiskuar arrin vlerën prej 500.000 €.

I tërë operacioni është zhvilluar me autorizimin e Prokurorit të Prokurorisë së Qarkut në Prishtinë kurse të dyshuarve u është caktuar masa e ndalimit policor për 48 orë me dyshimin e bazuar se kanë kryer veprën penale “blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të paautorizuar të narkotikëve të rrezikshëm.

 

 

 

 

 

 

droga.jpg