Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

03 April 2012

MBI 500 LITRA PRODUKTE QUMËSHTI KONTRABANDË

Prishtinë 3 prill 2012.- Dje në rajonin e Mitrovicës Dogana e Kosovës ka ndaluar një automjet të dyshuar për kontrabandë. Automjeti i llojit BMW me targa të Kosovës është ndalur dhe pas   kontrollës është gjetur një sasi e madhe e produkte të qumështit të kontrabanduara  (jogurt, ajke, qumësht)  me origjinë nga Serbia.

Kjo edhe është sasia më e madhe e zbuluar e produkteve të qumështit të cilat transportoheshin me automjet të udhëtarëve, produktet ishin futur në të gjitha hapësirat e zbrazta të automjetit  gjithashtu edhe në pjesën e përparme tek motori i automjetit.

Pas përfundimit të numërimit në automjet gjendeshim mbi

  •  300 litra jogurt
  •  100 litra qumësht
  •  100 kg ajkë
  •   25 litra qumësht me çokolatë 

Vlera totale e këtyre mallrave është 466 euro, kurse malli është konfiskuar.

IMG_4922_111.JPG