Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Mbahet takimi në mes të drejtorëve të përgjithshëm të Doganës së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë

Lajme

02 November 2020

Mbahet takimi në mes të drejtorëve të përgjithshëm të Doganës së Kosovës dhe asaj të Shqipërisë

Vërmicë 29 tetor 2020, Në vijim të takimeve në mes të mes qeverive, takimi i dy drejtoreve kishte për qëllim rritjen e bashkëpunimit në fushën e doganave dhe diskutimin e çështjeve operative me qellim te përmirësimit të infrastrukturës së përbashkët kufitare.

Ne takim morën pjesë U.D. i Drejtorit të përgjithshëm Bajram Rexha me bashkëpunëtor derisa Dogana Shqiptare ishte Drejtori i Përgjithshëm z. Genti Gazheli

Temat e diskutuara sot në takimi e përbashkët ishin:

– Funksionimi i zyrës së DK dhe procedura e transitit nga porti i Durrësit;

– Funksionimi i pikë kalimit të përbashkët – bashkëpunimi dhe sfidat;

– Analiza e rekomandimeve të dala nga takimi i fundit i DP (Morinë – 21.07.2020);

– Situata e pandemisë – sfidat me të cilat ballafaqohen institucionet doganore;

– Bashkëpunimi në zbatim të ligjit mes DK dhe asaj Shqiptare

Të dyja doganat tashme kanë bërë gati infrastrukturën për te siguruar lehtësira për bizneset dhe funksionim të zgjeruar te zyrës se Kosovës ne portin e Durrësit. Edhe ky takim thellon bashkëpunimin e jashtëzakonshëm të dy doganave tona.

file1