Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

23 August 2016

Kryetari i odës amerikane takon drejtorin e përgjithshëm

Prishtinë 22 gusht  2016. – Doganën e Kosovës sot e ka vizituar Oda Amerikane në Kosovës e udhëhequr nga z. Arian Zeka së bashku me z. Avni Krasniqi, kryesues i komitetit te tregtise të Odes Amerikane dhe z. Mergim Prishtina, kryesues i komitetit të prodhimit të Odës Amerikane.

 

Gjatë këtij takimi janë diskutuar temat e ndryshme kryesisht ato që ndërlidhen me reformat e ndërmarra nga dogana ku oda amerikane shprehi konsideratën e saj për përparimet e bëra në këtë aspekt, dhe me këtë rast z. Zeka theksoi: “Oda Ekonomike Amerikane falënderon Doganën për procesin e reformimit të ndërmarrë viteve të fundit që ka ndikuar në lehtësimin e procedurave doganore per bizneset. Reformat e tilla kanë ndikuar në reduktimin e ankesave të anëtareve të Odës Amerikane në raport me Doganën e Kosovës. Megjithatë, ai shtoi se dialogu i vazhdueshëm me bizneset do te mundësonte zgjidhjen e çështjeve te tjera, përfshirë edhe mekanizmin e trajtimit të ankesave në procedurë administrative”.

 

Nga ana tjetër z. Rafuna kërkoi nga përfaqësuesit e odave që të bashkëpunojnë sa më shumë jo vetëm me Doganën e Kosovës por edhe me institucionet tjera pasi në këtë mënyrë përmes një partneriteti në mes të organizatave publike dhe atyre private mund të gjenden zgjidhjet më të mira për çështjen e ndryshme ekonomike dhe tatimore. Gjithashtu z. Rafuna ofroi përkrahjen e plotë të Doganës për bizneset ashtu që të krijohen lehtësira, pasi krijimi i lehtësirave ndikon direkt në rritjen e mirëqenies dhe performancës ekonomike.

 

Per_Web_980184.jpg