Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

19 January 2010

KONFISKOHET ALKOOL PA BANDEROLA
Prishtinë 19 janar 2010, gjatë dy ditëve të fundit Dogana e
Kosovës ka konfiskuar  sasi  të pijeve alkoolike pa banderola. Dogana e Kosovës ka vazhduar akcionin nëpër kompani të
ndryshme për të verifikuar banderolat në pijet alkoolike.  Gjatë
kontrollit të ushtruar dy ditëve të fundit, në rajonin e Mitrovicës dhe
Gjilanit, njësit tona kanë zbuluar sasi të pijeve alkoolike me banderola të
falsifikuara, pije alkoolike pa origjin etj. E tërë sasia e zbuluar është
konfiskuar kurse hetimet mbi falsifikimin e banderolave dhe prodhimin e këtyre
pijeve alkoolike janë duke vazhduar.

Sasia në tërësi e alkoolit të konfiskuar ishte rreth
 650 shishe në paketim 0.7 l, të llojeve të ndryshme

Aksioni i tille ende është duke u zhvilluar përfshirë
teritorin e Kosovës, andaj Dogana e Kosovës i bënë thirrje të gjithë qytetarëve
të Kosovës të mos konsumojnë pije alkoolike pa banderola sepse përveç që
shkaktojnë humbje në taksa për buxhetin e Kosoves gjithashtu janë të prodhuara
ilegalisht dhe në menyrë të pakontrolluar.