Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

03 April 2009

KONFISKOHEN PIJE ENERGJIKE RED BULL TE KONTRABANDU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ferizaj 2 Prill 2009 – Sot në rajonin e Ferizajit njësitë anti-kontrabandë të Doganës së Kosovës në bashkëpunim me inspektor të Administratës Tatimore të Kosovës, kanë ndërmarrë një aksion për konfiskimin e pijeve ilegale të cilan kanë depërtuar ilegalisht në tregjet Kosovare.

Pas hetimeve të marra është vërejtur se në treg ka prodhime të cilat kanë arritur të kontrabandohen duke iu shmangur obligimeve Doganore dhe kontrollit sanitar.

Aksioni ishte i fokusuar në dy lokacione ku besohej të ketë pasur sasi të konsiderueshme të importeve ilegale.

Gjatë bastisjes së një depoje të pijeve, kontrollet kanë rezultuar me zbulimin e 192 copë pije energjike Red Bull, Ndërsa në lokacionin tjetër po ashtu pije energjike Red Bull 1080 copë.

Gjatë këtij aksioni nuk ka pasur të arrestuar, gjithësej sasia e konfiskuar e pijeve energjike Red Bull ishte 1272 copë

Ky aksion do të vazhdojë edhe në rajonet tjera ku dyshohet se ka mallëra të cilat iu kanë shmangur pagesës së taksave doganore.

9_6redbull.jpg