Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

24 December 2009

KONFISKOHEN PIJE ALKOOLIKE TE KONTRABANDUARA 

 

 

 

 

 

Prishtinë 23 dhjetor 2009   Gjatë dy ditëve të fundit Dogana e Kosovës
ka ushtruar kontrolle
tek disa kompani në rajonin e Prishtinës për të
verifikuar banderolat në pijet alkoolike.   Gjatë kontrollit të ushtruar njësit tona kanë
zbuluar sasi të pijeve alkoolike me banderolë të falsifikuara, pije alkoolik pa
origjinë etj. E gjithë sasia është konfiskuar kurse hetimet mbi falsifikimi e
banderolave dhe prodhimin e këtyre pije alkoolike janë duke vazhduar.   Sasia e alkoolit dhe verëra të llojeve të
ndryshme janë në tërësi e konfiskuar kap vlerën mbi 15.000 €.   Edhe gjatë ditës së sotme janë duke u zhvilluar
kontrolle tek disa kompani tjera ku ka pasur edhe konfiskime, këto aksione do
të vazhdojnë.   Dogana e Kosovës i bën thirrje të gjithë
qytetarëve të Kosovë të mos konsumojnë pije alkoolike pa banderola sepse përveç
që shkaktojnë humbje në taksa për buxhetin e Kosovës gjithashtu janë të
prodhuara ilegalisht dhe në mënyrë të pakontrolluar.    

 

Alkooli.jpg