Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

28 August 2008

KONFISKOHEN CIGARE PA BANDEROLË NË GJILAN

Gjilanë , 27 Gusht, Dje në qytetin e Gjilanit pas një operacioni të oganizuar nga Njësiti i Krimeve Ekonomik të Policisë në rajonin e Gjilanit në bashkëpunim  me njësitin antikontrabandë të Shërbimit Doganor, në dy lokacione të dyshuara kanë konfiskuar  sasi të konsiderueshme të cigareve pa banderolë. Në mesin e  cigareve pa banderola , ishin edhe disa pako të llojit Lucky Strike me banderola, tek të cilat dyshohen se janë të vendosura në mënyrë jo të rregullt.

Gjatë kontrollit kanë hyrë edhe në shtëpinë e pronarit të lokaleve i cili i kishte lëshuar me qira , me c’rast kanë hasur në cigare po ashtu pa banderolla në tavanin e shtëpisë.

Në këtë rast në dy lokacionet e dyshuara dhe ne shtëpinë e pronarit janë konfiskuar:   

    Lloji i cigareve:                              Sasia:

  1. Partner                                    11.360 copë
  2. MN                                          14.600 copë
  3. Marlboro                                    8.400 copë
  4. Lucky Strike                                  200 copë
  5. Roxboro                                       200 copë
  6. Grand                                           200 copë
  7. MAQ                                             200 copë

          Totali:                                         35.160 copë

Policia për Krime Ekonomike-Rajoni Gjilanit kanë hapur hetimet e mëtutjeshme për pronarët e këtyre cigareve, përderisa njësiti antikontrabandë i Shërbimit Doganor ka konfiskuar mallin.