Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

12 March 2009

KONFISKOHEN CIGARE PA BANDEROL NË DY RASTE TË NDAR

 

 

 

 

 

 

 

Mitrovicë – Vërmicë 11 dhe 12 mars 2009, mbrëmë njësitet e doganës kanë kapur një rast tentim kontrabandimi në regjionin e Mitrovicës, respektivisht dy persona kanë tentuar të kontabandojnë një sasi të konsiderueshme të duhanit. Kjo sasi ishte e fshehur në pjesët e brendshme të automjetit (Lada Niva) i cili vinte prej pjesës veriore të Mitrovicës dhe transportonte cigare pa banderolla.

Pas kontrollit fillestar oficeret doganor kanë hasur në pakot e duhanit të fshehur në mes të ulëseve së prapme dhe bagazhit, automjeti dhe personat janë dërguar menjëherë në terminalin doganor në Mitrovicë për kontroll detal. Ky kontroll ka rezultuar me këto lloje dhe sasi të gjetur:

  • 1. Marlboro e kuqe    6400  copë cigare
  • 2. Marlboro hiri          1000  copë cigare
  • 3. Marlboro light        2400  copë cigare
  • 4. Classic i kalter       3000  copë cigare
  • 5. Classic i kuq          3600  copë cigare
  • 6. Drina                      600  copë cigare
  • 7. Winston                  200  copë cigare
  • 8. Davidoff                  200  copë cigare
  • ————————————————-
  • Totali:                      17400  copë cigare 

Kurse në rastin e dytë të ndodhur sot në orët e mëngjesit në pikë-kalimin kufitar të Vërmicës oficerët e doganës kanë arritur të parandalonin një rast të tentim kontrabandës të një sasie të duhanit. Gjatë kontrollimit detal nga ekipi anti kontrabandë në një furgon i cili vinte nga drejtimi i Shqipërisë janë gjetur të fshehur nën dysheme të furgonit paketime të cigare Marlboro pa banderola. Sasia e konfiskuar në këtë rast është:

1. Marlboro e kuqe    29600  cope cigare

Automjetet bashkë me cigaret në të dy rastet janë vendosur nën mbikëqyrje doganore deri në përfundim të procedurës. Sasia totale e cigareve të konfiskuara gjatë 24 orëve të fundit është 47000 copë cigare.

cigare.jpg