Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Kapet një sasi e konsiderueshme e medikamenteve gjatë tentim kontrabandës

Lajme

19 March 2019

Kapet një sasi e konsiderueshme e medikamenteve gjatë tentim kontrabandës

 

Prizren  19 mars 2019, – oficerët doganor gjatë kontrollimit të një maune kanë zbuluar sasi të konsiderueshme të medikameteve të mbështjella me mbulesa për tavolina dhe perde.

Gjatë kontrolleve tek mallrat në import kjo dërgesë është selektuar për kontroll të hollësishëm ku gjatë kontrollimin të maunës e deklaruar si përmbajtje tekstili janë hasur sasi të konsiderueshme e medikamenteve të cilat përveç që ishin në tentim për kontrabandë nuk plotësoni as kushte higjienike dhe temperaturat për transport.

Sasia e medikamenteve ishte rreth 700 paketime me vlerë afër 15.000 mije euro. Me këtë rast për shkak se importuesi  ka bërë shkelje të dispozitave të KDAK-së, neni 276 pika A, ndaj të njëjtit është inicuar proces për kundërvajtje si dhe rasti vazhdon për hetime të mëtejme.

IMG-abac75eca72fc97f9a03ce56ced0ec2d-V