Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

30 November 2011

KAPET NJË ARMË NË VËRMICË

Prishtinë 29 nëntor 2011- Oficerët e doganës gjatë kësaj fundjavës kanë gjetur një armë në kabinën e një transportuesi.

Oficerët e Doganës së Kosovës, gjatë ushtrimit të kontrollës së kamionëve me mallra komerciale në njërën prej kabinave të vozitësit kanë zbuluar një arme zjarri AK-47, me një karikator dhe e mbushur me 10 fishek te kalibrit 7.62 mm.

Vozitësi i kamionit njëkohësisht pronari I armës, ishte shtetas i Shqipërisë, që transportonte xehe. Arma së bashku me fishekët e zbuluar, si dhe dokumentet përkatëse te palës i janë dorëzuar Policisë së Kosovës për procedurë te mëtutjeshme për zbulimin e mallrave te ndaluara.

Me ketë rast pala ka shkaktuar Kundërvajtje Doganore në bazë të nenit 274 pika B të Kodit Doganor.

 

IMG_3941.jpg