Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Kapen sasi e konsiderueshme e cigareve kontrabandë në rajonin e Pejës

Lajme

21 February 2016

Kapen sasi e konsiderueshme e cigareve kontrabandë në rajonin e Pejës

 

Prishtinë 21 shkurt  2016 – Njësit e Doganës e Kosovës gjatë fundjavës kanë realizuar edhe një operacion të suksesshëm për parandalimin e duhani të kontrabanduar. Kësaj radhe sipas informatave nga terreni ka ardhur deri tek reagimi i njësive kundër kontrabandës që ka rezultuar me kapjen e kësaj sasie të cigareve në rajonin e Pejës. Njësit e Doganë kanë realizuar kontroll pa paralajmërim tek një subjekt I cili merret me tregtinë me duhan, ku pas kontrollit të subjektit janë gjetur cigare të ndryshme pa banderola të Republikës së Kosovës. Me ketë rast pala ka shkaktuar kundërvajtje doganore  si dhe rasti është përcjell tutje për hetime. Sasia e cigareve të cilat janë kapur dhe konfiskuar është si në vijim:

1. Marlboro e kuqe –  2,800 copë

2. Ashima, 6,000 copë

3. Pall mall e kaltër, 2,400 copë

4. Marlboro e bardhë, 2,400 copë

5. Marlboro e kuq, 2,800 copë

6. Benton, 3,600 copë

7. Winston i kuq, 1,800 copë

8. Winston i bardhë, 4,200 copë

9. FM, 4,000 copë

Dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandim, sepse vetëm së bashku mund të mbrojmë dhe ndërtojmë shtetin tonë.

 

20160219_140729_482492.jpg