Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

15 August 2022

Kapen mbi 1000 copë fishek të gjuetisë

Prishtinë 15 gusht 2022 Mbrëmë në orët e vona në pikëkalimin kufitar të Vërmicës janë kapur gjatë tentim kontrabandimit mbi 1000 copë fishek të gjuetisë.

Një automjet me targa kosovare dhe i drejtuar nga shtetas i Republikës së Kosovës rreth orës 01:05 ka tentuar që të shmang kontrollën doganore (duke tentuar të ik), mirëpo është urdhëruar që të ndalohet për kontroll doganor. Drejtuesi i mjetit deklaron se nuk posedon asgjë.  Mirëpo në bazë të dyshimit të arsyeshëm urdhërohet që mjetin ta drejtojë në vijën e dytë të kontrollit, pas kontrollimit të detajuar së bashku me zyrtarët policor në pjesën e gomës rezervë të kamufluara janë gjetur municion gjuetie. Automjeti është dërguar për skanim në doganën e Shqiperise, mirëpo pas kontrollimit nuk është gjetur mall tjetër. Sasia e gjetur si në vijim:

Municion gjuetie 1074 copë

Thikë gjuetie pa markë 1 copë

Totali:  1074 copë municion gjuetie dhe 1 thike gjuetie

Ndaj të dyshimtit është inicuar rasti për kontrabandim të muncionit. Municioni I gjuetisë është konfiskuar dhe rasti është dorëzuar te Policia e Kosovës.

20220815_015329