Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

14 February 2014

Kapen mallra gjatë tentim kontrabandës në Vërmicë

Prishtinë 14 shkurt 2014 – Dje në orët e pasditës  njësitet e Doganës kanë arritur të parandaloj një tentim kontrabande nga Republika e Shqipërisë, ku në një furgon janë gjetur një sasi e konsiderueshme e mallrave higjienike të fshehura.

Pas selektimit të këtij automjeti oficerët Doganor kanë pyetur vozitësin se a ka mallra për të deklaruar ku përgjigjja ishte se nuk kam asgjë për te deklaruar , ku dhe pastaj  ka filluar edhe  kontrolli i detajuar i furgonit, pas kontrollit kemi hasur  në mall të fshehur ne disa pjese te ndryshme te furgonit si  në dyert e brendshme, tek goma rezervë, nën ulëse etj.

Personi me këtë rast ka shkaktuar kundërvajtje doganore duke shkelur nenin 279 të Kodit të doganës dhe akcizës, ku edhe mallrat i janë nënshtruar sekuestrimit dhe ndaj personit është hapur procedura kundërvajtjes.  

 

20140213_125453.jpg