Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Kapen kamera sigurie mbi 10,000 euro gjatë tentimin për kontrabandim

Lajme

13 August 2016

Kapen kamera sigurie mbi 10,000 euro gjatë tentimin për kontrabandim

Prishtinë 13 gusht  2016 –  oficerët doganor në Vërmicë kanë parandaluar futjen ilegale të kamerave të sigurisë, gjatë kontrollit të ushtruar në një autobus që futej në Kosovës nga Shqipëria.

Oficerët Doganor kanë ndalur për kontroll një autobus me targa të Kosovës ku pas pyetjes se udhëtareve dhe shoferëve, se nëse kanë për të deklaruar mallra apo të holla mbi dhjetëmijë euro të gjithë janë përgjigjur se nuk kanë asgjë per deklarim. Gjatë kontrollit të autobusit janë gjetur një sasi e konsiderueshme e kamerave të sigurisë, saktësisht 116 copë me vlerë mbi 10.000 euro (vlerësimi fillestar).

Oficerët gjithashtu kanë arritur të identifikojnë edhe personin i cili ishte në posedim të mallrave kundrejt të cilit është iniciuar procedura për kundërvajtje doganore. Tërë sasia e mallrave (kamerave) është konfiskuar pasi që pala ka kryer kundërvajtje doganore.

Menaxhmenti i Doganës së Kosovës është i vendosur  në luftimin dhe hetimin e të gjitha rasteve të kontrabandës, korrupsionit dhe dukurive të tjera negative, prandaj edhe kërkojmë nga qytetarët që të thërrasin pasi duke ndihmuar doganën ndihmojnë në zhvillimin e vendit dhe krijimin e një të ardhme më të sigurt.  Numrat për thirrje janë 0800 50 095 (pa pagesë), me mesazhe përmes 50 095 (pa pagesë) ose përmes postës elektronike në lajmro@dogana-ks.org

 

foto_kamerat_HIK_2_682288.jpg