Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

04 March 2016

Kapen cigare të kontrabanduara në Pejë

 

1 mars  2016 – Njësit e Doganës e Kosovës kanë ndaluar një sasi të konsiderueshme të duhanit të kontrabanduar pas një aksioni në qytetin e Pejës. Pas dyshimeve se një automjet i caktuar barte cigare të kontrbanduara njësit e doganës kanë ndalur këtë automjet në rrugën transit Pejë – Deçan, automjeti drejtohej nga një shtetas Kosovar.

Pas kontrollit në automjet, më saktësisht në bagazhin e automjetit janë gjetur cigare pa banderolla të llojit Trokadero Slims Blue. Automjetin pastaj është dërguar për kontrolle detal në terminalin doganor të Pejës ku edhe është konstatuar sasia e saktë:

–                      Cigare Trokadero Slims Blue  5000 paketime (1 pako = 20 copë cigare)

Mallrat dhe automjeti janë konfiskuar derisa janë hapur edhe hetimet lidhur me këtë rast.

Dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandim, sepse vetëm së bashku mund të mbrojmë dhe ndërtojmë shtetin tonë.

 

Foto_nr._1_42774.jpg