Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

27 December 2021

Kapen autopjesë mbi 10000 euro vlerë

Jarinje 27 dhjetor 2021 oficerët doganor kanë parandaluar kontrabandimin e mallrave përmes pikës kufitare të Jarinjes.

Gjatë kontrolleve të ushtruara oficerët doganor në pikë kalimin kufitar të Jarinjes në vijën e dytë të kontrollit në një automjet me targa të Serbisë kanë hasur në sasi të madhe të mallrave autopjesë të reja për vetura.  Vlera fillestare e tyre është mbi 10,000 euro.

Të gjitha mallrat janë konfiskuar si dhe ndaj personit përgjegjës është inicuar procedura kundërvajtëse.

Dogana e Kosovës fton qytetarët të njoftojnë secilin rast të sjelljes jo etike të zyrtarëve doganor në numrin e telefonit 080050095. Dogana e Kosovës rishtazi ka lansuar aplikacionin eDogana për pajisjet e menqura android, i cili mundëson lajmërim të parregullsive dhe sjelljeve jo profesionale me komunikim të sigurtë dhe gjithashtu ofron mundësi për verifikim të kilometrave të automjeteve të importuara nga muaji Shtator.

0f8b940a-56c6-463e-a115-dadec539f899