Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

30 September 2016

Kapen 3000 litra naftë

 

Mitrovicë 30 shtator 2016 – Dogana e Kosovës ka arritur të parandaloj kontrabandimin e 3000 litra naftë në rajonin e Mitrovicës.

 

Gjatë patrollimeve rutinore njësit e anti-kontrabandës kanë hasur në lëvizjen e një automjeti të markës FORD në regjionin e Mitrovicës, oficerët doganor kanë ndalur këtë automjet për një kontroll rutinore. Gjatë kontrollit është hasur në një sasi të konsiderueshme mallrash, mallra këto për të cilat dyshohet se nuk janë paguar taksat importuese:

 

1. Derivate të naftës, të vendosura në tre bidonë plastik, në sasi afër 3000 litra

2. Automjet që transportonte naftën ishte i pa-zhdoganuar.

 

Automjeti në fjalë i ngarkuar me mall nën përcjell është dërguar në Doganë, derisa për rastin në fjalë janë iniciuar kundërvajtjet doganore, me c ‘rast i pandehuri  është shoqëruar në Doganë për verifikime të mëtutjeshme nga zyrtarët.

 

Automjeti dhe mallrat janë konfiskuar derisa rasti është referuar  për kundërvajtje doganore.

 

55774_752395.jpg