Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

18 August 2011

FILLON AKSIONI PËR MBLEDHJE E DETYRUAR TË AKCIZËS

Prishtinë  17 gusht 2011- Dogana e Kosovës gjatë kësaj jave dhe javës së kaluar ka filluar aksionin për mbledhje e detyruar  të akcizës në lojëra të fatit, deri te ky aksion ka ardhur pasi disa kompani nuk kanë bërë asnjë pagesë edhe pse janë të obliguara sipas ligjit.

Aksioni i filluar nga Dogana e Kosovës ka qenë i mbështetur nga Policia e Kosovës dhe inspektoret e ATK.  Dogana e Kosovës ka kontrolluar 11 subjekte afariste dhe këto në rajonet e Prishtinës, Fushë Kosovës, Ferizaj, Gjilanit, Mitrovicës, Gjakovës, Vushtrrisë  dhe Prizrenit.  Ne vazhdim janë te dhënat rreth aksionit :

 Kontrolla ka rezultuar me:

  • Prishtine – janë konfiskuar 58 Automate të Lojërave të Fatit
  • Ferizaj – janë konfiskuar 15 Automate të Lojërave të Fatit
  • Mitrovice – është mbyllur një 1 subjekt me Lojëra të Fatit

Gjatë ushtrimit të kontrollave tek subjekte afariste menjëherë është vërejtur rritje e deklarimit vullnetar që si rezultat janë mbledhur 352,766.66 €. Gjate këtyre tre ditëve te aksionit janë konfiskuar 73 aparate te Lojërat e Fatit. Në total deri me datë 17.08.2011 (që nga hyrja ne fuqi e Vendimit të Qeverisë 03/13) janë inkasuar nga taksa e akcizës në Lojërat e Fatit mbi 1,2 milion €.

Vendimi i Qeverisë 03/13 date 29.04.2011 për vendosje e taksës se akcizës ne Lojëra Fati  ka filluar të zbatohet nga Qershori 2011,  për zbatimin e këtij vendimi obligohet  Dogana e Kosovës të bëj mbledhjen dhe mbikëqyrjen.