Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

31 May 2017

Drejtori i Përgjithshëm takohet me OBD (WCO)

Prishtine 31 maj 2017, – Drejtori i përgjithshëm i Doganës së Kosovës z. Bahri Berisha me bashkëpunëtor është duke qëndruar në Bruksel ku është duke mbajtur takime bilaterale me Organizatën Botërore të Doganave.

Drejtori i përgjithshëm Bahri Berisha së bashku me ambasadori e Republikës së Kosovës në Bruksel zt. Bernard Nikaj u takuan me zv. Sekretarin Gjeneral të OBD (WCO), z. Sergio Mujica ky edhe ishte zyrtarisht ishte takimi i parë bilateral në mes të Doganës së Kosovës dhe OBD, që nga anëtarësimi i Kosovës në OBD.

Gjatë takimit u diskutuan raporti mes OBD dhe anëtareve, ku Dogana e Kosovës shprehimisht u zotua për partneritet dhe kontribut si anëtare në këtë organizatë. Nga ana tjetër OBD paraqiti gatishmërinë për ndihmë në çështjet e fushëveprimit doganore si dhe kërkoj nga Dogana e Kosovës të jete kontribuuese në përpilim e standardeve ndërkombëtare.

Drejtori i përgjithshëm zt. Berisha gjithashtu bëri një prezantim të shkurt për zhvillimet në DK, derisa zyrtarët e OBD u shprehën të kënaqur me të arriturat e doganës së Kosovës.

Ditëve në vazhdim drejtori i përgjithshëm do të vazhdoj takimet me OBD ashtu që Dogana e Kosovës, respektivisht Kosova të përfaqësohet por edhe të përfitoj eksperiencat dhe asistencën nga OBD.

IMG_2879