Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

08 March 2016

Drejtori i Doganës së Turqisë viziton Doganën e Kosovës

 

Prishtinë 8 mars 2016 –  Dogana e Kosovës në krye me z. Lulzim Rafunën sot ka pritur një delegacion të udhëhequr nga Drejtori i përgjithshëm i Doganës së Turqisë z. Cenap AŞCI me bashkëpunëtorë. Takim është mbajtur në frymën vëllazërore ku për të gjitha pikat e diskutimit është arritur një pajtueshmëri dhe mirëkuptim.

 

Gjatë takimit u diskutuan temat e ndryshme si në vijim:

 

  • Implementimi  i marrëveshjes bilaterale për asistencën e ndërsjellët
  • Shkëmbimet e statistikave tregtare
  • Bashkëpunimi në anëtarësimin e Doganës së Kosovës në Organizatat ndërkombëtare
  • Bashkëpunimi në fushën e trajnimeve

 

Pas takimit Drejtori i Përgjithshëm i Doganës së Kosovës theksoi “Fillimisht më lejoni të falënderojë për ndihmën dhe përkrahjen që Dogana dhe shteti Turk kanë dhe vazhdojnë të japin për Kosovën, takimin e sotëm biseduam për shumë tema të bashkëpunimi duke filluar nga trajnimet e deri tek fusha e luftimit të evazionit fiskal”

 

Derisa nga ana tjetër drejtori i përgjithshëm i Doganës turke z. Cenap AŞCI tha “Dogana dhe shteti turk gjithmonë janë të gatshëm të përkrahin institucionet e Kosovës, ne do të ndihmojmë Doganën e Kosovës edhe në proceset e anëtarësimit në organizatat ndërkombëtare”.

 

Dogana e Kosovës ka marrëveshje me Doganën turke dhe bashkëpunon në shumë fusha.

 

DSC06162_283947.JPG