Republika e Kosovës / Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve

Dogana e Kosovës

Telefoni për të raportuar
korrupsionin dhe kontrabandën

0800 500 95
Thirrje pa pagesë

Lajme

12 February 2014

Drejtori i Doganës së bashku me Drejtorin e Polici

Prishtinë 12 shkurt 2014 –Drejtori i përgjithshëm i Doganës z. Rafuna dhe Drejtori i përgjithshëm i policisë së Kosovës z. Maxhuni vizituan hanin e Elezit ku edhe inspektuan pajisjet dhe kontrollet e specializuara të cilat janë donacion i qeverisë së SHBA-ve.

Kjo kontroll me pajisje të teknologjisë së avancuar, ka ndihmuar në luftimin e kontrabandës dhe zbulimin e shumë rasteve të tentim kontrabandës me mallra të ndryshme.  

“Këto pajisje po i ndihmojnë jashtëzakonisht shumë organeve të sigurisë për zbulimin e veprave të kundërligjshme” tha drejtori i policisë z. Maxhuni.

Kurse në anën tjetër Drejtori i Doganës z. Rafuna theksoj faktin se mallrat me akcizë janë ato të cilat kapen më së shumti nga dogana gjatë tentim kontrabandës.

Me këtë rast y. Rafuna falënderoj për përkrahjen që qeveria e SHBA-ve përmes programit të saj (EXBIS) është duke i ofruar Doganës, si në aspektin teknik po ashtu edhe në fushën e këshillimeve dhe asistencës